سایت فروشگاه میوه اینترنتی



میوه چیست؟

از نظر گیاه شناسی، میوه عبارت است از تخمدان رشد کرده و تکامل یافته یک گل، که ممکن است با بعضی دیگر از قسمتهای گل همراه باشد.
اما میوه از نظر باغبانی عبارتست از قسمت گوشتی و خوراکی یک گیاه چند ساله که در به وجود آمدنش، قسمتهای مختلف گل تاثیر مستقیم دارند مانند: خربزه، هندوانه و خیار که همگی یکساله هستند و یا به صورت یک ساله کشت می شوند.
انواع میوه ها
میوه ها از نظر احتیاجات حرارتی، به دو دسته تقسیم می شوند:
1- میوه های مناطق معتدله.
2- میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری.
میوه های مناطق معتدله
الف – میوه های درختی که خود به 4 دسته تقسیم می شوند:
1- میوه های دانه دار مانند: سیب، گلابی، به، زالزالک.
2- میوه های هسته دار مانند: بادام، گیلاس، آلبالو، آلو، زردآلو، هلو.
3- میوه های مرکب مانند: شاه توت، توت.
4- میوه های خشکباری مانند: قندق، گردو.
ب – میوه های خرد یا دانه ریز، این نوع میوه ها روی بوته های کوچک ایجاد می شوند و مهمترین آنها عبارتند از:
1- آنهایی که میوه ی آنها بسته یا حبه است. مانند: دغال اخته ی آبی، انگور، انگور فرنگی.
2- آنهایی که میوه مجتمع دارند. مانند: تمشک، توت فرنگی.
میوه های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری
درختان این نوع میوه ها بر سه دسته تقسیم می شوند:
1- درختان همیشه سبز، که خود بر پنج گروه می باشند:
1-1- مرکبات، مانند: پرتقال، لیموشیرین، نارنگی، لیموترش، گریپ فروت.
1-2- نخلیات، مانند: خرما، نارگیل.
1-3- ازگیل (که جزو دانه دارها است)
1-4- زیتون و خربزه درختی
1-5- انبه و اوکاو
2- درختان خزان دار، که مشتمل بر 4 نوع است:
انار-انجیر-پسته-خرمالو
3- میوه ی بوته های علفی، که بر دو نوع است:
1- موز 2- آناناس.
نقش درمانی میوه ها
میوه ها از نظر درمان امراض در پزشکی و عملکرد مهم آنها در تقویت نیروی بدنی انسان، نقش حساسی را ایفاء می کنند، در ذیل به نقش با اهمیت میوه ها می پردازیم:
1- میوه ها، بیشترین آب بدن را (بویژه در فصل تابستان) تامین می کنند.
2- میوه ها اشتها را تحریک می نمایند.
3- میوه ها، انواع گوناگون ویتامینها را به بدن انسان می رسانند.
4- میوه ها به علت دارا بودن آب زیاد و املاح معدنی، ادارآور می باشند و به این طریق مقداری از سموم بدن را به خارج منتقل می کنند و از این رو شخص احساس نشاط و فرح می کند.
5- میوه ها به علت دارا بودن مقداری تانن، قابض می باشند و لذا برای درمان اسهال بکار می روند.
6- میوه ها، مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کنند و به این وسیله مقدار زیادی، کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، ید، گوگرد، مس و روی وارد بدن می شود.
7- بعضی میوه ها به خاطر ترکیبات شیمیایی ویژه خود، برای درمان برخی از امراض مفید بوده و گاه اعجاز می کنند.
نقش غذایی میوه ها
میوه ها مقداری از مواد غذایی بدن انسان را تامین می کنند و ترکیبات موجود در میوه ها نشانگر اهمیت غذایی آنها برای بدن است.
موادی که در ساختمان میوه ها بکار رفته عبارتند از:
1- آب – که یکی از مهمترین مواد حیات انسان است و قسمت اعظم وزن بدن را تشکیل می دهد.
2- مواد معدنی – که در بدن انسان نقش بسیار حساسی دارند مثلا: کلسیم و فسفر باعث استحکام استخوانها و دندانها می شوند و آهن که برای تهیه رنگدانه گلبول قرمز خون لازم است.
کلسیم عامل مهم انعقاد خون است و انقباضات عضله قلب را تقویت می کند و انتقال پیامهای عصبی و هدایت امواج عصبی را تسهیل می کند. منیزیم، یکی از عناصر مهم برای رشد و ترمیم بافتهای بدن بکار می رود و در تنظیم درجه حرارت بدن و تعادل انقباض عضلات دخالت دارد و کمبود منیزیم باعث عصبانیت شدید و عکس العمل بسیار تند در مقابل ناراحتی های جزیی می شود.
ید، هرمون تیروئید که رشد و نمو بدن را تنظیم می کند و در تنظیم دستگاه اعصاب، دستگاه قلبی عروقی، حرارت بدن و فعالیت عضلات و ویتامینهای مورد لزوم انسان و عمل خونسازی و تولید مثل، نقش مهمی ایفاء می کند.
بنابراین مواد معدنی موجود در میوه ها، در کارآیی و تنظیم دستگاه بدن انسان بسیار موثر می باشند.
3- قندها و مواد مشابه آنها – قندها مهمترین مواد سوختنی بدن هستند و حدود 50 تا 70 درصد از انرژی مورد نیاز روزانه انسان توسط مواد قندی تامین می شود.
4- چربی ها – چربی ها به شکل ذخیره انرژی در بدن هستند و با سوختن خود، برای بدن تولید حرارت و انرژی می کنند و از طرف دیگر در بدن، اسیدهای چرب را به وجود می آوردند که برای انسان ضروری هستند.
5- پروتئین ها – پروتئین یکی از مهمترین موادیست که در ساختمان سلولها و بافتهای بدن بکار رفته و در اعمال مهم بدن نقش موثری دارند و چون سلولها مرتبا به انجام وظیفه مشغول هستند، پروتئین آنها تحلیل می رود و دائما به پروتئین جدید نیاز دارند. به این جهت در بعضی مواقع احتیاج بدن به مواد پروتئینی بیشتر می شود مثلا: در هنگام رشد کودکان و زمان بلوغ، و در ضمن بیماری های تب دار و هنگام التیام زخمها، و فشارهای روحی و عصبی، بدن نیاز بیشتری به پروتئین دارد.
6- اسیدهای آمینه – این نوع اسیدها در ساختن پروتئین، بعنوان مواد اولیه محسوب می شوند و به این ترتیب در اعمال بدن نقش ایفاء می کنند.
7- ویتامینها – ویتامین ها مواد حیاتی برای زندگی هستند و برای اعمال عادی بدن ما بسیار لازمند، آنها برای رشد، زندگی و سلامت عمومی بدن ما لازم هستند و از طریق تغذیه و یا مکمل های غذایی بدست می آیند. و کمبود ویتامین موجب بروز اختلالات و امراض جسمی و عصبی می شود.
مثلا کمبود ویتامین (A) باعث خشکی پوست، ضعف و لاغری می شود و در مورد شیرخواران کمبود آن باعث کم شدن رشد بدن می گردد و کمبود ویتامین (B)، بیشتر بر روی اعصاب اثر می گذارد و موجب لرزش، درد اعصاب، ترس و وحشت، بهت، غصه خوردن بیجا، اختلال در رنگ مو، ایجاد زخمهای گوشه لب، داخل دهان افزایش رشد سرطانهای پوستی می شود و کمبود ویتامین (C) باعث خونریزی لثه و لق شدن دندانها، ضعف عمومی بدن، دیرجوش خوردن رخمها و غیره خواهد شد.
بنابراین بدون حضور ویتامینها، سلامتی و تعادل اعضاء بدن ناپایدار می شود و در اعمال حیاتی بدن، اختلالاتی ایجاد می گردد و عوارضی بروز می کند که گاه منجر به مرگ می شود. این عوامل (یعنی ویتامینها) از راه اغذیه و سبزیها و میوه ها برای بدن تامین می شوند و تاکنون حدود 22 ویتامین شناخته شده است.
8- تانن – که با طعم گس در میوه های نارس مانند: ازگیل، توت، سیب و خرما وجود دارد، یکی از جالب ترین موادی است که در ساختمان اجزاء گیاهان و میوه ها بکار رفته و اثرات ذیل را دارد:
الف – در معالجه بیماری سل اثر قاطع دارد.
ب – در التیام زخمها موثر است.
پ – پوشش محافظی خوبی برای بافتها به وجود می آورد.
ت – اثر قابض دارد.
9- اسیدهای آلی
10- رنگدانه میوه ها – رنگها یکی از غامض ترین و زیباترین و عالی ترین مسائل خلقت است و در میوه ها آنچه بیش از همه جلب توجه می کند رنگهای بسیار زیبا و گوناگون آنهاست.
11- ترکیبات معطر (اسانسها) – بوی مخصوص میوه ها مربوط به اسانسی است که در بعضی از آنها مانند: لیمو، پرتقال و نارنگی به مقدار زیاد وجود دارد و از آنها برای خوشبو کردن مو استفاده می کنند.




تماس با گیل دیتا call

مطالب مشابه


2019 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای گیل دیتا محفوظ است.
انصراف
پشتیبانی آنلاین