طراحی سایت رشت،طراحی وب سایت چیست؟




طراحی وب سایت چیست؟

سایت به مجموعه ای از صفحات وب گفته می شود که حاوی محتوای چند رسانه ای است. طراحی سایت مجموعه فرآیندی است که طی آن با برنامه ریزی، ایده پردازی و تنظیم مطالب صفحات وب طراحی می شوند. طراحی وب سایت هم عملکرد سایت و هم ظاهر سایت را تشکیل می دهد و شامل برنامه های وب، برنامه های تلفن همراه و طراحی رابط کاربری است.
طراحی وب در گذشته بر طراحی وب سایت برای مرورگرهای دسک تاپ متمرکز بود. اما ، از اواسط سال 2010 ، طراحی برای مرورگر های تلفن همراه نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است.
یک طراح وب روی ظاهر ، چیدمان یا طرح بندی و در بعضی موارد محتوای یک وب سایت کار می کند. ظاهر مربوط به رنگ ها ، فونت و تصاویر است. طرح بندی به چگونگی ساختار و طبقه بندی اطلاعات اشاره دارد. طراحی خوب مربوط به سایتی می شود که استفاده از آن برای کاربران ساده باشد، با این حال از نظر زیبایی جذاب باشد. سایت طراحی شده باید مناسب با گروه کاربران و متناسب با کسب و کار باشد. به این معنا که اگر به طور مثال وب سایت برای آموزش به دانش آموزان طراحی شده باید مناسب با سلیقه دانش آموزان باشد. بسیاری از صفحات وب با تمرکز بر سادگی طراحی شده اند ، به طوری که هیچ اطلاعات و عملکرد اضافی که باعث حواس پرتی یا گیج شدن کاربران شود ظاهر نمی شود.

هدف از طراحی وب سایت

هدف اصلی از ایجاد و توسعه وب سایت ها، شناخته شدن و به دست آوردن مخاطب است. وب سایت ها اصلی ترین بستر برای بازاریابی دیجیتال هستند. در عصر جدید کسب و کار هایی که فاقد سایت هستند نمی توانند در جذب مشتری و مخاطب موفق باشند. بسیاری از مشاغل بر این باورند که فعالیت در شبکه های اجتماعی برای آنها کافیست و از آن طریق به راحتی می توانند مشتریان زیادی به دست بیاورند. اما کارشناسان دیجیتال مارکتینگ می گویند اصلی ترین فضا برای شروع بازاریابی آنلاین، وب سایت ها هستند. بعد از ایجاد سایت می توان در بستر های دیگر نیز به فعالیت پرداخت.

انتخاب ابزار طراحی سایت

برای طراحی وب سایت دو روش اصلی وجود دارد:
  • استفاده از برنامه دسک تاپ desktop app
  • یا استفاده از وب سایت ساز website builder

Desktop Apps

در استفاده از روش برنامه های دسک تاپ؛ طراحان طرح خود را ایجاد کرده و آن را برای یک تیم توسعه دهنده ارسال می کنند، سپس آنها طرح را به کد تبدیل می کنند. محبوب ترین برنامه های دسک تاپ برای طراحی وب سایت ها ، فتوشاپ و Sketch هستند.
معمولا از این روش برای وب سایت های بزرگ و یا پیچیده استفاده می کنند. زیرا به طراح اجازه می دهد تا بر روی ظاهر و شمایل کلی تمرکز کند و به این ترتیب تمام چالش های فنی به تیم توسعه منتقل می شود. این روش نسبتا پر هزینه است و زمان زیادی می خواهد. زیرا به دو تیم طراح و برنامه نویس نیاز است.

Website Builders

امروزه سایت ساز های بسیاری برای طراحی سایت ها ایجاد شده اند که هر کدام از آنها ویژگی ها و خدمات متفاوتی دارند. Wix ، Squarespace،,WordPress ,Webflow و PageCloud تنها چند نمونه از سازندگان وب سایت های محبوب هستند که از نظر قابلیت طراحی ، template ، قیمت طراحی وب سایت و ویرایش کلی متفاوت هستند. حتماً در مورد استفاده از هر کدام از سایت ساز ها تحقیق کنید و مشخص کنید کدام یک از بسترها بیشتر با موضوع و نوع وب سایت شما متناسب است.

عناصر طراحی وب

هنگام طراحی وب سایت، توجه به ظاهر و عملکرد سایت مهم است. نمی توان فقط به هر کدام از این دو عنصر مهم توجه کرد، توجه به هر دو عنصر قابلیت سایت را به حداکثر خود می رساند.
قابلیت استفاده سایت شامل عناصری از جمله رابط کاربری آسان ، استفاده مناسب از گرافیک و تصاویر ، متن خوب و متناسب با موقعیت و طرح رنگی است. عملکرد سایت شما به سرعت ، رتبه بندی جستجو و توانایی جذب مخاطب شما اشاره دارد.

عناصر بصری

در اینجا مرور کلی بر عناصری که باید هنگام طراحی به آنها توجه کنید می کنیم. توجه به این نکات می تواند وب سایت را از نظر عملکرد مناسب و با کیفیت کند.
متن نوشتاری: اصولاً ظاهر سایت همان متن است. طراح و نویسنده باید یک طرح منسجم یا عناصر متعادل ایجاد کنند. می توانید بر روی ایجاد تکه های متن (با استفاده از بلوک های متنی) تمرکز نمایید تا به این ترتیب از گرافیک و تصاویر خود تعریف کنید.
فونت ها: فونتی انتخاب کنید که با طراحی کلی شما مطابقت داشته باشد. فونت باید با طرح رنگی ، گرافیک و … همخوانی داشته باشد. به این ترتیب ظاهر سایت تقویت می شود. ابزارهایی مانند Canva’s Font Combinator به شما کمک می کنند تا مطابقت مناسبی با فونت خود پیدا کنید. ابزارهای طراحی وب مانند PageCloud شامل چندین جفت فونت در برنامه خود هستند.
رنگها: رنگها یکی از مهمترین عناصری هستند که باید هنگام طراحی وب سایت مورد توجه قرار گیرند. درمورد روانشناسی رنگ ها نظرات متفاوتی وجود دارد. اما در آخر رنگ انتخابی باید با موضوع سایت و کسب و کار و همچنین نام تجاری همخوانی داشته باشد.
طرح بندی Layout: نحوه تصمیم گیری برای تنظیم محتوای خود تأثیر چشمگیری در قابلیت استفاده و عملکرد سایت شما خواهد داشت. هیچ قانون خاصی در ارتباط با انتخاب طرح وجود ندارد. اما باید بخاطر داشته باشید در انتخاب طرح، در نظر گرفتن نیاز های مشتری مهم است.
اشکال: استفاده از عناصر گرافیکی در طراحی وب می تواند به یکپارچه سازی متن و تصاویر و ظاهر کلی سایت کمک کند. ترکیب رنگ ها و اشکال زیبا می تواند باعث توجه بازدیدکنندگان شود.
رعایت فاصله Spacing: فاصله یک عنصر کلیدی برای ایجاد وب سایت هایی است که از نظر بصری ساده هستند. هر عنصر در طراحی شما باید با عنصر بعدی فاصله مناسب و معقولی داشته باشد. استفاده مناسب از فضای خالی در ایجاد طرح بندی بسیار مهم است. فاصله میان متن ، عکس و گرافیک باید کاملا متعادل باشد. ثابت نگه داشتن فاصله می تواند به پیمایش راحت کاربران در وب سایت شما کمک کند. در طراحی مدرن از فضای سفید بسیار استفاده می شود.
تصاویر و نمادها Images & Icons: طراحی های شگفت انگیز می توانند اطلاعات زیادی را فقط در چند ثانیه به مخاطب منتقل کنند. این کار با استفاده از تصاویر و نمادهای قدرتمند امکان پذیر است. تصاویر و نمادهایی را انتخاب کنید که حاوی پیام شما به کاربران هستند و باید این پیام را به درستی منتقل کنند. Pexels وUnsplashو IconMonstr وب سایت های هستند که ایکون و تصاویر رایگان منتشر می کنند.
فیلم ها: استفاده از فیلم ها در طراحی وب به طور فزاینده ای در میان طراحان مطرح، محبوب است. با استفاده صحیح از این عنصر پیام شما به درستی به مخاطب منتقل می شود به نحوی که شاید آن پیام با متن یا تصویر به وضوح منتقل نشود. بخاطر داشته باشید نظر کاربران به سرعت به سمت تصاویر متحرک جلب می شود.

عناصر کاربردی

استفاده از این عناصر ضروری است. این عناصر برای رتبه بندی بالا در موتورهای جستجو و داشتن بهترین تجربه ممکن به کاربران بسیار حیاتی هستند. این عناصر عبارتند از:
جهت یابی Navigation: پیمایش وب سایت شما یکی از عناصر اصلی است که تعیین می کند وب سایت شما به درستی کار کند. بسته به مخاطب ، Navigation می تواند اهداف مختلفی داشته باشد: کمک به اولین بازدید کنندگان برای کشف آنچه که سایت شما ارائه می دهد ، دسترسی آسان به صفحات سایت برای بازگشت بازدید کنندگان و به طور کلی بهبود تجربه هر بازدید کننده
User Interactions :User Interactions عبارت است از کلیک، پیمایش، تایپ و … . این عناصر در سایت باید به گونه ای باشند که حس کنترل کردن سایت را به کاربران القا کند. در همین راستا توجه به نکات زیر مهم است:
  • هرگز صدا یا فیلم را خودکار پخش نکنید.
  • زیر متن ها خط نکشید، مگر اینکه قابل کلیک باشند.
  • اطمینان حاصل کنید که همه فرم ها و صفحات برای موبایل مناسب هستند.
  • از پاپ آپ pop ups خودداری کنید.
  • از جک اسکرول scroll-jacking خودداری کنید.
تصاوير متحرك Animations: تکنیک های مختلفی برای انیمیشن وب وجود دارند که به شما در جلب توجه کاربران کمک می کنند. استفاده از دکمه ها یا فرم های متحرک می تواند حس خوشایندی به کاربر منتقل کند. البته این کار نیاز به برنامه نویسی دارد.
سرعت: هیچ کاربری یک وب سایت کند را دوست ندارد. بیش از چند ثانیه انتظار برای بالا آمدن یک صفحه می تواند به سرعت بازدید کننده را از ماندن یا بازگشت به سایت شما باز دارد. صرف نظر از زیبایی ، اگر سایت شما به سرعت بارگیری نشود ، در نتایج جستجو عملکرد خوبی نخواهد داشت. ( از نظر سئو) . به همین دلیل از ابتدا سایت ساز هایی را انتخاب کنید که سرعت بالایی دارند و همچنین قابلیت هایی برای بهینه سازی و کاهش حجم فایل های چند رسانه ای دارند.
ساختار سایت Site structure: ساختار یک وب سایت هم در تجربه کاربر (UX) و هم در بهینه سازی موتور جستجو (SEO) نقش مهمی دارد. کاربران باید بتوانند به راحتی به اهدافشان از بازدید سایت، برسند. اگر کاربران هنگام تلاش برای پیمایش در سایت گم شوند ، به احتمال زیاد “خزنده ها یا ربات های موتور جستجو” این موضوع را متوجه می شوند و این اتفاق می تواند بر رتبه بندی سایت تاثیر منفی بگذارد. همچنین منجر به تجربه کاربری ضعیف می شود.
سازگاری متقابل با دستگاه ها و مرورگر ها Cross-browser & cross-device compatibility: وب سایتی که با تمام دستگاه ها(‌مانیتور ها با ابعاد مختلف، موبایل ها، تبلت ها و …) و مرورگر ها ( حتی Internet Explorer) سازگار باشد، یعنی عالی طراحی شده است. باید به این نکته در همان ابتدای طراحی دقت شود.

توجه به نکات زیر می تواند وب سایت شما را هم زیبا و هم کاربردی کند:
1. به یاد داشته باشید که کاربر همیشه حرف اول را می زند: تجربه کاربر باید در راس طراحی شما باشد ، زیرا در نهایت این کاربران هستند که تعیین می کنند؛ آیا وب سایت شما ارزش بازدید را دارد یا نه
2. بهترین سایت ساز را برای ایجاد سایت انتخاب کنید: عملکرد هایی که انتظار آنها را از سایت دارید بررسی کنید و بر اساس آنها بهترین پلتفرم را انتخاب نمایید. پیشنهاد ما به شما طراحی وب سایت با وردپرس است.
3. متعادل سازی عناصر بصری: حفظ تعادل بین متن ، گرافیک ، multimedia و رنگ برای جلب مخاطب و انتقال درست پیام ها مهم است.
و در آخر این نکته را فراموش نکنید که بهینه سازی وب سایت برای موتور های جستجو، برای هر سایت لازم و حیاتی است. حتی اگر بهترین و با کیفیت ترین وب سایت را طراحی کنید بدون سئو مخاطب چندانی به دست نخواهید آورد. لازم به ذکر است، شرکت طراحی سایت دارکوب خدمات سئو نیز ارائه می دهد.

تماس با گیل دیتا call

مطالب مشابه


2019 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای گیل دیتا محفوظ است.
انصراف
پشتیبانی آنلاین